Data
4 + 5 november 2020

Plaats
Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Wie wint de Best Innovation Award?

15.10.2019

Wie wint de Best Innovation Award?

Nieuwe producten vormen de kern van LED + Elektro. Exposanten onderscheiden zich door hun best innovaties ten toon te stellen, en hopen hiermee de felbegeerde Best Innovation Award in de wacht te slepen. Onderstaand vindt u enkele van de producten waar de onafhankelijke vakjury zich over zal buigen:

Standaard dimbaar, een warme kleur en een hoge kleurechtheid, dit zijn de eigenschappen van de Meteora Trackspot. ‘‘Wij zien steeds meer een verschuiving van retail naar hospitality,’’ zegt Thomas van Dijk van Internova Professional Lighting. Om in te spelen op deze trend heeft het bedrijf een compacte spot ontwikkeld met veel configuratievrijheid. ‘‘Een architect kan een sample box bij de eindklant op tafel leggen met verschillende kleuren behuizing, binnenringen en lenzen.’’ De spot is beschikbaar in DALI-uitvoering en aan het eind van het jaar zelfs in draadloze Casambi-uitvoering.

Volgens Daphne Muilwijk maakt de combinatie van goede lichtaansturing en koeling de LED line van MacLean uniek. ‘‘Dit lineaire led-systeem biedt op grote hoogtes voldoende licht en is daarom zeer geschikt voor loodsen en magazijnen,’’ aldus Muilwijk. Daarnaast wordt het systeem gekarakteriseerd door een uitgebreid aanbod in lensoptieken en een modulaire opbouw. Deze flexibiliteit maakt de montage snel én simpel voor de installateur.

Rogier Everout, sales manager bij Raca, de vertegenwoordiger van Taurac op LED + Elektro, ziet een boost in innovaties op de verlichtingsmarkt. ‘‘Plafondplaten verkleuren, een armatuur met plafondplaat vervangen zorgt voor een kleurverschil.’’ Daarom biedt Taurac een modulair opgebouwde led-downlightserie genaamd de Galloway line. ‘‘De onderdelen zijn onderling uitwisselbaar, zo kan je alle kanten op,’’ benadrukt Everout. ‘‘Omdat er zoveel armatuurcombinaties en –uitvoeringen beschikbaar zijn, hebben wij een zeer eenvoudige zoekfunctie op de website om artikelen te filteren op eigenschappen.’’

Volgens Robert Koopman, commercieel directeur bij GIA Systems, kan het intelligente sturingssysteem SmartFlexx foutloos worden aangesloten. ‘‘Bij andere sturingssystemen moet er worden geprogrammeerd en geconfigureerd, maar bij SmartFlexx is er geen inbedrijfstelling nodig.’’ Het systeem maakt gebruik van een plug-and-play-concept en flexibele bekabeling waardoor zowel een lichtfabrikant als een installateur het systeem makkelijk kan aansluiten en aanpassen. ‘‘De kracht ligt in de eenvoud en het installatiegemak,’’ aldus Koopman.

‘‘De keuze voor nominatie is niet enkel gebaseerd op de verkoop en aanvragen, maar ook naar de innovatieve samenstelling van de lichtbron,’’ aldus Dieter van Daele van Vintage Ledlight. De lichtbron van de genomineerde LED AR111 creëert namelijk de identieke eigenschappen van de gekende AR111/QR111 halogeen. Hierdoor onderscheidt de led zich qua look en feel nauwelijks van de halogeenlamp. De LED AR111 maakt gebruik van het DimToWarm concept, wat betekent dat het licht warmer wordt als het wordt gedimd.

Benieuwd tegen welke andere kanshebbers deze innovaties het zullen opnemen? Laat u inspireren door nog meer baanbrekende producten die worden getoond op de Moonwalk. Deze 25 meter lange innovatieboulevard vormt het centrale punt van hal 3 tijdens LED + Elektro op woensdag 13 en donderdag 14 november. Bekijk de productenlijst voor alle genomineerde producten.

Doe mee aan LED + Elektro

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Voor de pers
Vraag uw gratis toegangsbewijs aan en download de media die u nodig heeft.

Meer informatie