Data
4 + 5 november 2020

Plaats
Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Prikkel uw smaakpapillen bij Luxendi

11.11.2019

Prikkel uw smaakpapillen bij Luxendi


Voor Luxendi is LED + Elektro inmiddels een bekende beurs. Dit jaar is de stand van Luxendi te herkennen aan een bierproeverij: ‘‘Bezoekers kunnen vijf verschillende biertjes komen proeven uit Schotland. Via een zelfontwikkelde app kunnen zij stemmen op het lekkerste biertje, wat vervolgens wordt weergegeven door de lampen in de Bleerometer,’’ legt Mats Gouverneur, accountmanager bij Luxendi, uit. Luxendi, onderdeel van de Eight Lakes group, is begin dit jaar opgericht door de samenvoeging van Luxendi BVBA en de afdeling led-drivers en –componenten van Telerex, ook onderdeel van dezelfde groep.

Al sinds de oprichting in 2009 is Luxendi de officiële distributeur van Xicato led-lichtbronnen, die gericht zijn op het hogere segment en een onovertroffen kleurechtheid hebben. ‘‘Door de jaren heen werden steeds meer merken aan het assortiment toegevoegd zoals Mean Well, MechaTronix, Optoga, Gaggione en Lumitech,’’ vertelt Gouverneur.

Om dit ruime scala aan led-merken te kunnen aanbieden, koopt Luxendi producten in van leveranciers uit Taiwan, China, Amerika en bovendien van lokale partijen. Waar het voorheen vooral aan de Benelux leverde, behoren nu ook Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk tot het werkgebied van deze led-distributeur. Luxendi is echter meer dan alleen een distributeur. Gouverneur: ‘‘Het is geen simpel dozen verschuiven. Wij creëren toegevoegde waarde door aan alle aspecten van een armatuur te denken.’’ Zo heeft Luxendi naast lichtbronnen ook accessoires als reflectors, lenzen, heatsinks en drivers op voorraad.

Op deze manier garandeert Luxendi haar klanten een kwaliteitsvolle, complete oplossing. ‘‘Door het samenbrengen van alle verschillende onderdelen van een armatuur proberen wij een one-stop-shop te zijn voor onze klanten,’’ aldus Gouverneur. De hoge kwaliteit is ook te danken aan het productieproces van Xicato: ‘‘Als gevolg van de 1x2 Step MacAdam binning door Xicato en hetzelfde kleurpunt kunnen wij dezelfde kwaliteit garanderen door verschillende badges geen. Dit onderscheidt ons zeker van de competitie.’’

Ook is Luxendi met het merk Xicato actief in bluetooth smart controls en met het merk Lumitech in Human Centric Lighting. Gouverneur noemt zelfs het integreren van verlichting met bijvoorbeeld building management systemen via bluetooth als potentiele projecten. ‘‘De huidige technologische ontwikkeling zorgen voor een nieuwe beleving van het licht en het slim combineren met andere systemen, zoals toegangscontrole en luchtzuivering.’’

Gouverneur: ‘‘Voor ons is dit een moment voor het onderhouden van relaties aangezien veel van onze klanten de beurs bezoeken. Daarbij is het een uitgelezen mogelijkheid om onze nieuwe producten te presenteren.’’ Dit jaar zijn onder andere de XOB led-module van Xicato en lineaire led-drivers van Mean Well, zowel de SLD- als de XLG-serie, te zien. ‘‘Onze focus ligt op de distributie, dus wij zoeken bedrijven die zelf armaturen maken,’’ zegt Gouverneur. Benieuwd naar de nieuwe producten en de Bleerometer? Luxendi is te vinden op woensdag 13 en donderdag 14 november in stand G1 op LED + Elektro.

Doe mee aan LED + Elektro

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Voor de pers
Vraag uw gratis toegangsbewijs aan en download de media die u nodig heeft.

Meer informatie