Data
4 + 5 november 2020

Plaats
Brabanthallen 's-Hertogenbosch

MacLean: Een serieuze partner in de led-business

25.09.2019

MacLean: Een serieuze partner in de led-business

Wie vaker op het bedrijventerrein Minervum in Breda komt, heeft de laatste weken een enorm magazijn uit de grond zien verrijzen. Er wordt flink aan de weg getimmerd bij MacLean B.V. in Breda. Naast het toch al aanzienlijke pand, wordt een extra magazijn bijgebouwd met een hoogte van 13,5 m en een oppervlakte van 1.500 m2 dat ruimte biedt aan maar liefst 5.000 palletplaatsen. De bestaande hal biedt plaats aan 1.600 europallets. De totale magazijncapaciteit wordt dus ruim drie keer zo groot.

De uitbreiding dient om de gestage groei van de onderneming te faciliteren en klanten nog beter te bedienen. Nu liggen er al maar liefst 11.000 led-panelen op voorraad, dat worden er alleen maar meer.

MacLean is van oudsher bekend als importeur van hoogwaardig meubelbeslag. De tweede generatie eigenaren, Eric en Charlie MacLean, voegden daar in 2009 de led-producten van het gerenommeerde Duitse merk Hera aan toe. Charlie: ‘‘Van meubelbeslag naar ledverlichting was maar een kleine stap, in iedere keuken zit immers verlichting. Lampen moeten worden ingebouwd, kabeltjes weggewerkt. De interieurbouwer is een halve elektricien geworden.’’ Om het de keukenbouwer gemakkelijker te maken introduceerde MacLean het ‘plug-and-play’ concept. Een meubelmaker hoeft alleen nog maar te stekkeren.

Met de overname van Breda Lighting International in 2017 worden onder de eigen merknaam RetroFix™ ook hoogwaardige led-oplossingen aangeboden voor kantoren, distributiecentra, winkels, supermarkten en de horeca. Er is inmiddels een omzetgroei van ruim 30 procent gerealiseerd die in 2019 wordt doorgezet.

MacLean is naast producent van RetroFix™ en importeur van Hera inmiddels ook  groothandel in toonaangevende merken als LEDVANCE, GLOBAL Trac en Philips.

In november nam de Tweede Kamer een motie aan die bepaalt dat bedrijven per 1 juli 2020 alleen nog maar ledverlichting mogen gebruiken. Duurzaamheid is een belangrijk argument. Met led bespaar je immers tot wel 70 procent op de energiekosten. Bovendien kun je met led de CO2 uitstoot aanzienlijk terugbrengen. Een derde argument is veiligheid. Ledverlichting geeft kwalitatief beter licht, waarmee je de werkplek sterk verbetert.

Kortom, MacLean is er helemaal klaar voor en ziet een duurzame toekomst tegemoet.

U kunt MacLean vinden in stand F6 tijdens de LED + Elektro-vakbeurs.

Doe mee aan LED + Elektro

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Voor de pers
Vraag uw gratis toegangsbewijs aan en download de media die u nodig heeft.

Meer informatie