Data
4 + 5 november 2020

Plaats
Brabanthallen 's-Hertogenbosch

LED Group Europe kiest voor producentencollectief Weee Nederland

15.07.2019

LED Group Europe kiest voor producentencollectief Weee Nederland

Vijf jaar geleden startte producentencollectief Weee Nederland. Sinds begin 2019 worden ook lampen en armaturen ingezameld. Dit was een logische stap. Door de introductie van de LED-techniek zijn de lampen en armaturen van nu een elektrisch apparaat geworden. Producenten/importeurs leveren verlichting aan hun klanten, maar ook vaak het schakelmateriaal en de kabels die daarbij horen. Inmiddels is dat nieuws bekend in de markt. Vele nieuwe (lampen)producenten sloten zich de afgelopen tijd aan bij het collectief. Een van hen is LED Group Europe.

Reint Sekhuis, directeur van Weee Nederland vertelt: “Weee Nederland is een collectief terugnamesysteem dat bij de overheid is geregistreerd. Namens producenten en importeurs geven wij uitvoering aan de eisen van de Europese WEEE-richtlijn. Weee Nederland groeit door. Zo’n 650 producenten / importeurs sloten zich aan bij ons producentencollectief. Wij zamelen in bij circa 100 gemeenten en 250 retailers door heel Nederland. We zorgen dat in Nederland door nieuwe inzamelmethodieken steeds meer lampen en armaturen duurzaam worden ingezameld en verwerkt. De terugnames worden uitgevoerd bij installateurs en retailers op locatie. Ons inzamelnetwerk ligt er en dit breiden we steeds verder uit.”

LED Group Europe is een van de producenten die voor Weee Nederland koos. Jan Huisman en Jeroen Westermann adviseren bedrijven over verduurzaming door het inzetten van LED-lampen. Iets dat ook nog eens kosten bespaart op stroomverbruik en onderhoud. Ze leveren aan onder andere gemeenten, winkels, scholen en grote zorginstellingen. Hierbij zorgt LED Group Europe voor het hele proces: de inventarisatie, een afspraak waarbij wordt gekeken wat de klant heeft en wat een goede vervanging zou zijn en tenslotte het plaatsen zelf. Dit alles is maatwerk.

Lichte toekomst
Gezondheid en duurzaamheid is een trend, mensen floreren bij voldoende licht. Jan Huisman en Jeroen Westermann zien nog steeds veel oude tl-verlichting. LED geeft een mooi rustig licht. Dit zal voor mensen steeds belangrijker worden. Er komen daarnaast steeds slimmere systemen: dimmen, sensoren die reageren op bewegen, automatische lampen. Naast dat dit fijn is, bespaart het energie. Overgaan naar LED is best een grote investering voor organisaties. LED Group Europe biedt daarom ook leasecontracten aan. Ze streven ernaar om binnen 3 à 3,5 jaar de kosten van de investering terug te verdienen door de lagere energierekening.

Overstap
Overgaan op LED is dus een slimme keuze. Toch ziet LED Group Europe dat bedrijven niet 1-2-3 de stap zetten. Als het is geregeld, dan is het geregeld. Ook dat hebben Weee Nederland en LED Group Europe gemeen. Jan Huisman vertelt: “Bedrijven vinden kosten en duurzaamheid belangrijk, maar ze zijn ook druk.” Dat gold ook voor LED Group Europe. Toch maakten zij bewust tijd voor het gesprek met Weee Nederland. Ze zagen de voordelen van de lage kosten, het meedenken, een prettig contact en de kwaliteit. En het was best leuk om te horen dat beide organisaties dicht bij elkaar liggen. De aansluiting was snel geregeld en het bleek de start van een plezierige samenwerking. Bij een aantal projecten van LED Group Europe leverde Weee Nederland de afgelopen tijd containers om de oude armaturen en lampen op te slaan en uiteindelijk af te voeren voor verantwoorde verwerking. Ook dat ging makkelijk en goed. Jan Huisman sluit het gesprek af met de woorden: “Het is leuk om te zien, hoe twee bedrijven elkaar vinden. Onze beide organisaties moeten hun licht op blijven steken bij organisaties die duurzaam zijn of dat willen zijn, maar ook op de kosten letten. Dat is pure win-win voor de toekomst”

Weee Nederland is op de LED + Elektro te vinden in stand M5 in hal 4. U bent van harte welkom!

Doe mee aan LED + Elektro

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Voor de pers
Vraag uw gratis toegangsbewijs aan en download de media die u nodig heeft.

Meer informatie