Data
3 + 4 november 2021

Plaats
Brabanthallen 's-Hertogenbosch

LED + Elektro lanceert initiatief ‘Veilig naar de vakbeurs’

22.04.2020

LED + Elektro lanceert initiatief ‘Veilig naar de vakbeurs’

Good! Events & Media, de organisator van vakbeurs LED + Elektro, heeft het initiatief genomen voor een protocol waarmee vakbeurzen straks hun rol als aanjager van de economie weer kunnen vervullen. Via het platform ‘Veilig naar de vakbeurs’ geeft de zakelijke evenementensector gehoor aan de oproep van de overheid om plannen aan te leveren voor de aanstaande anderhalvemetereconomie.

“Om de verspreiding van het coronavirus te stoppen zijn alle soorten evenementen nu terecht opgeschort,” aldus Peter Groot, directeur van Good! Events & Media. “Het maakt echter nogal wat uit of 1000 mensen op elkaar gepropt staan in een concertzaal of dat ze verspreid over een dag door een gigantische beurshal lopen. Wij vragen de overheid dan ook om in een volgende fase te differentiëren tussen publieksevenementen en vakbeurzen.”

Een vakbeurs als LED + Elektro heeft relatief weinig bezoekers in verhouding tot de beschikbare ruimte. Door te werken met tickets met een specifiek tijdstip is het mogelijk om bezoekers zo te spreiden dat afstand altijd gegarandeerd is. Andere onderdelen van het protocol zijn de invoering van aangepaste routing bij knelpunten, ruime beschikbaarheid van hygiënemiddelen en instructies aan exposanten om ook hun stands in te richten met genoeg ruimte.

Peter Groot: “Veel uit dit protocol is vergelijkbaar met de maatregelen die bouwmarkten en tuincentra nu ook al nemen. Onze hoogste prioriteit is de gezondheid van onze bezoekers en exposanten. Tegelijkertijd staan veel van onze relaties te springen om hun onderneming weer op gang te brengen. Wij hebben er vertrouwen in dat wij een manier gevonden hebben om op verantwoorde wijze weer bedrijven met elkaar in contact te brengen.”

Het initiatief ‘Veilig naar de vakbeurs’ wordt ondersteund door ruim 400 bedrijven uit de zakelijke evenementensector, met in totaal meer dan 8.500 werknemers. Onder deze bedrijven zijn grote namen als Ahoy, Beurs van Berlage, Easyfairs en RAI Amsterdam.

Peter Groot: “Inmiddels zijn wij samen met branchevereniging CLC Vecta in gesprek om het protocol zo vorm te geven dat het aan de overheid aangeboden kan worden. Dit moet gebeuren ruim voordat het kabinet bijeen komt om te beslissen welke maatregelen er nodig zijn voor de periode na 19 mei.”

Zodra het concept-protocol voltooid is, zal dit beschikbaar worden gesteld op www.veilignaardevakbeurs.nl. Geïnteresseerde bedrijven kunnen nu al op de site terecht om het initiatief te ondersteunen.

Veilig naar de vakbeursGood! Events & MediacoronavirusPeter Groot

Doe mee aan LED + Elektrotechniek

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Voor de pers
Vraag uw gratis toegangsbewijs aan en download de media die u nodig heeft.

Meer informatie