Data
4 + 5 november 2020

Plaats
Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Innovaties uit India: Veel ervaring met besparing

12.07.2019

Innovaties uit India: Veel ervaring met besparing

Circa 40 Indiase producenten presenteren zichzelf dit jaar in het Indian Innovations Pavilion op LED + Elektro. Al deze bedrijven hebben jarenlange ervaring met het produceren van energiezuinige lampen voor hun thuismarkt. Nu is de Indiase led-industrie klaar om ook Europese ondernemers en gebouwbeheerders te helpen met het verlagen van de energierekening.

“Onze bevolking en economie groeien ontzettend hard. Het is heel moeilijk om aan de vraag naar energie te blijven voldoen,” vertelt Sandipan Aich van de Indiase Kamer van Koophandel. “We kunnen wel energiecentrales bij blijven bouwen, maar veel eenvoudiger is het om iets aan de vraag te doen. Als we alle gloeilampen in India vervangen door led hebben we maar liefst 40% minder elektriciteit nodig.”

India is het op een na grootste land van de wereld en de getallen waar het om gaat zijn duizelingwekkend. De Indiase regering is van plan om in drie jaar tijd bijna 1 miljard gloeilampen te vervangen door led. Bij deze enorme overgang is de prijs belangrijk, maar ook de betrouwbaarheid.

“We hebben veel gekwalificeerde arbeidskrachten die in staat zijn om led-lampen te assembleren. Door de gestegen loonkosten in China kunnen Indiase bedrijven inmiddels op prijs concurreren,” aldus Sandipan Aich. Omdat de lampen bestand moeten zijn tegen het minder stabiele stroomnetwerk van India, zijn ze vaak ook robuuster van kwaliteit dan hun Chinese tegenhangers.

Make in India
Enkele jaren geleden lanceerde India het ‘Make in India’-initiatief dat belastingvoordelen biedt aan bedrijven die in India produceren. Dit heeft er voor gezorgd dat een groot deel van de Indiase led-markt inmiddels bediend wordt door lokale producenten, maar ook dat de led-export groeit met meer dan 20% per jaar. ‘Make in India’ is dan ook het thema van het Indian Innovations Pavilion.

“Met interactieve installaties tonen we wat India te bieden heeft,” vertelt Sandipan Aich. “Bezoekers kunnen met eigen ogen de razendsnelle technologische vooruitgang zien die de Indiase led-industrie kenmerkt. We hopen dat we ze de ongekende ondernemersenergie in India kunnen laten voelen, en dat ze merken dat Indiase bedrijven betrouwbare partners zijn om mee samen te werken.”

Bedrijven als Simoco Telecommunications, A&A Global Resources en Ecostar Solutions zijn slechts enkele van de toonaangevende bedrijven die deel uit zullen maken van het Indian Innovations Pavilion. Hou deze site in de gaten om de ontdekken wat de volledige deelnemerslijst zal worden.

Doe mee aan LED + Elektro

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Voor de pers
Vraag uw gratis toegangsbewijs aan en download de media die u nodig heeft.

Meer informatie