Data
3 + 4 november 2021

Plaats
Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Een feestelijk einde aan de strijd om de felbegeerde LED + Elektro-awards

19.11.2019

Een feestelijk einde aan de strijd om de felbegeerde LED + Elektro-awards


Nadat alle bezoekers langzaam uit de Brabanthallen ’s avonds waren vetrokken op woensdag 13 november, stroomde het cateringplein vol met exposanten. Na contact te hebben gelegd met de 2.073 bezoekers de eerste dag kregen de exposanten tijdens de netwerkborrel de kans om elkaar beter te leren kennen. Hoewel een gratis hapje en een drankje natuurlijk erg aantrekkelijk is, waren de meesten toch voornamelijk geïnteresseerd in de uitreiking van de LED + Elektro-awards.

Er was een drietal aan awards uit te reiken aan de partij met het meest innovatieve product, de mooiste stand en de beste promotiecampagne. De presentatie werd afgetrapt door Christian Sparborth die als communicatie- en marketingmanager bij LED + Elektro met veel lof de mediapartners bedankte voor hun inzet.

‘‘Een 30 tal aan innovaties zijn genomineerd voor de Best Innovation award.’’ Zo begon Gied van Hoorn van Stichting Lightrec de uitreiking, die samen met Noud Heijna van E&W Installatietechniek en Maarten Loerakker van Techniek Nederland de jury vormde. ‘‘De innovaties zijn vaak goed gepromoot, maar de vraag blijft welk product een echte innovatiestap heeft gezet,’’ aldus de jury.

Na lang wikken en wegen is Rofianda gekozen als winnaar met de full spectral sunlight fixtures. Dit armatuur waarvan het spectrum volledig overeenkomt met het zonlicht is beloond door de jury vanwege de impact die de innovatie kan hebben op het menselijk welzijn. ‘‘En dat is wat uiteindelijk echt wordt bedoeld met ‘human-centric-lighting’’’, luidde het juryrapport.

Chess pakte de tweede plaats met de Micro BLC, dat werd betiteld als ‘‘een robuuste en veilige oplossing om snel en eenvoudig een mesh-netwerk van duizenden lampen en sensoren op te zetten,’’ aldus de jury. De Micro BLC werd gevolgd door de MADURO60 van Luxor Licht dat bewijst hoe gemakkelijk het is om ledverlichting te installeren en monteren.

Ook de Best Presentation Award leidde tot enige discussie tussen juryleden Jeroen Drankier en Klaas Ursem. Desondanks is het duo tot een beslissing gekomen waarbij de glazen award mee naar huis is genomen door Internova, ‘‘bij wie je in de stand steeds wordt uitgedaagd om nieuwe hoeken en gaten te ontdekken,’’ aldus Drankier. ‘‘Bovendien word je aangesproken door vriendelijk personeel en een gratis kop koffie aangeboden.’’

Keylight plaatste zich als tweede met een verhullende, maar toch uitnodigende stand. Drankier noemde het ‘‘een goed voorbeeld van hoe het zou moeten.’’ Op de derde plek eindigde Prolumia die een nieuwe, strakke huisstijl liet zien. Daarbij greep volgens de jury het personeel van Prolumia de bezoekers actief aan.

In tegenstelling tot de andere awards kwam de Best Promotion Award simpelweg neer op het aantal registraties per exposant. Verschillende deelnemers, met name Helvar, hebben een zeer geslaagde bezoekerscampagne gevoerd, maar uiteindelijk stak toch Solar Nederland erboven uit. Henriette Vrisekoop, directeur van LED + Elektro overhandigde de award aan Thea Dullemans die de door Solar Nederland uitgenodigde bezoekers bedankte.

Doe mee aan LED + Elektro

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Voor de pers
Vraag uw gratis toegangsbewijs aan en download de media die u nodig heeft.

Meer informatie