Data
4 + 5 november 2020

Plaats
Brabanthallen 's-Hertogenbosch

De revolutie in lichtsturing: KNX

11.11.2019

De revolutie in lichtsturing: KNX


Van verlichting en verwarming tot de lamellen, tegenwoordig kan alles in een gebouw aangestuurd of gemonitord worden. Het DALI-protocol is momenteel de meest gebruikte lichtsturingsmethode, terwijl KNX de enige woning- en gebouw-aanstuurstandaard is die wereldwijde certificatieregelingen toepast. Echter ontstaan er verschillende problemen tijdens het integreren van DALI in KNX-systemen.

‘‘Een van deze problemen betreft de behoefte aan een KNX naar DALI gateway-apparaat. Dit verhoogt de kosten,’’ zegt Albert Hsu, product specialist bij MEAN WELL Europe. Hsu noemt ook het compatibiliteitsprobleem tussen DALI-gateways en DALI-drivers van verschillende merken en de verhoogde installatietijd die nodig is om een DALI-led-driver via KNX te verbinden met een DALI-gateway.

Om energy-management makkelijker te maken introduceert Hsu in een gratis workshop tijdens LED + Elektro een nieuwe lichtsturingsmethode, via KNX schakelapparatuur in plaats van DALI. ‘‘Met deze methode hoeven gebruikers geen KNX naar DALI-gateway of DALI- of softwarekennis in huis te hebben,’’ legt Hsu uit. Volgens de productspecialist is een bijkomend voordeel van KNX dat het een ruim scala aan sturingssystemen ondersteunt, terwijl DALI hoofdzakelijk focust op de aansturing van verlichting.

‘‘De workshop is met name nuttig voor mensen die problemen ervaren met het integreren van DALI in KNX gebouwbesturingssystemen,’’ vertelt Hsu. De mogelijkheid om verlichting aan te sturen in woningen en gebouwen wordt steeds belangrijker. Daarom heeft iedereen die geïnteresseerd is in domotica baat bij deze workshop. 

Naast een PowerPointpresentatie demonstreert Hsu deze directe KNX lichtaansturing-oplossing met een demo kit. De workshop vindt plaats om 11:45 op donderdag 14 november op het Elektro-workshopplein. Na geleerd te hebben van Hsu’s presentatie kunt u Koning & Hartman bezoeken in stand D5 waar verschillende KNX-domotica-oplossingen worden gepresenteerd.

Doe mee aan LED + Elektro

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Voor de pers
Vraag uw gratis toegangsbewijs aan en download de media die u nodig heeft.

Meer informatie