Data
4 + 5 november 2020

Plaats
Brabanthallen 's-Hertogenbosch

De nieuwe stijl van Internova

07.11.2019

De nieuwe stijl van Internova


‘‘Je kunt wel alles willen doen, maar dan kan je niet alles goed doen,’’ zegt Thomas van Dijk, salesmanager bij Internova Professional Lighting. Daarom focust deze ledverlichtingsproducent zich op waar het sterk in is: de retail en horeca voorzien van de optimale lichtoplossing. In samenwerking met groothandels en verlichtingsfirma’s biedt Internova een breed spectrum aan mogelijkheden en waar nodig ook lichtadvies.

Tien jaar geleden maakte Internova de stap naar Original Equipment Manufacturer (OEM’er) en produceert inmiddels al zeven jaar een compleet assortiment van ledverlichting. Lege behuizingen worden geproduceerd in Azië en per project geassembleerd in Breda, waar het bedrijf in 1996 is opgericht. ‘‘Wij zijn partner van Philips en Osram en rusten de armaturen uit met de geschikte driver, module, reflector en instellingen zodat onze klant een 100% juiste en Made in Holland spot ontvangt,’’ vertelt van Dijk. ‘‘In een slagerij is bijvoorbeeld ander licht nodig voor de presentatie van vers vlees dan voor de authentieke kleurweergave van kleding.’’

Vanuit deze gedachte heeft Internova zich gespecialiseerd in de retail en horeca. ‘‘Wij merken een verschuiving van retail naar hospitality, denk aan de combinatie van een kledingzaak met een horecagedeelte,’’ licht van Dijk toe. Om in te spelen op deze trend heeft Internova een overzichtelijk en multi-inzetbaar assortiment ontwikkeld, geschikt voor zowel de retail als de horeca. Zo zijn de armaturen vrij aanpasbaar en dimbaar te maken en komen alle Made in Holland producten met een garantie van 5 jaar. ‘‘De grens tussen retail en horeca wordt steeds kleiner,’’ aldus Van Dijk.

Om deze trendgevoelige producten te fabriceren wordt er nauw samengewerkt met designers. ‘‘Momenteel is het belangrijk om een armatuur zo compact mogelijk te maken. Daarom hebben wij de driver in de adapter geplaatst zonder in te leveren op kwaliteit en lichtopbrengst.’’ Bovendien laat Van Dijk weten dat alle armaturen dezelfde onderdelen gebruiken. ‘‘De klant kan zelf een model kiezen op basis van het uiterlijk dat het best binnen het plaatje past.’’ Naast deze vrije keuze aan armaturen voorziet Internova klanten ook, indien gewenst, van lichtadvies. 

Volgende week is Internova te vinden op LED + Elektro, waar het bedrijf al een aantal jaren exposeert. ‘‘Voor ons is de beurs een goed moment voor relatiebeheer en om nieuwe producten te presenteren.’’ Dit jaar richt Internova zich met name op tussenhandels en technische groothandels. Volgens Van Dijk leidt de vakbeurs vaak tot nieuwe business en is daarom een belangrijk moment om aanloop te creëren voor het nieuwe Internova.

Het verlichtingsbedrijf komt namelijk niet alleen met een nieuw assortiment en catalogus, maar ook met een nieuw logo. Daarnaast worden er een aantal hardlopers gepresenteerd, waaronder de Meteora Trackspot die genomineerd is voor LED + Elektro’s Best Innovation Award, waarover u hier meer kunt lezen. Benieuwd naar de nieuwe stijl of trek in een lichte snack tijdens de beurs? Bezoek dan Internova Professional Lighting op woensdag 13 en donderdag 14 november in stand C10.

Doe mee aan LED + Elektro

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Voor de pers
Vraag uw gratis toegangsbewijs aan en download de media die u nodig heeft.

Meer informatie