Data
4 + 5 november 2020

Plaats
Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Casambi: “domotica of speelgoed?”

09.07.2019

Casambi: “domotica of speelgoed?”

De vraag naar intelligente verlichting neemt zienderogen toe. Zo ook het aantal verschillende lichtbesturingssystemen. Het Finse Casambi is volgens Tom van Buuren (Art4Light), ras-techneut met dertig jaar ervaring met domotica en lichtbesturingssystemen, revolutionair en “gewoon het beste systeem dat er thans is”. Hij geeft tekst en uitleg over het professionele lichtbesturingssysteem.

Van Buuren: “Met de gratis Casambi-app kun je met speels gemak verlichting bedienen met je smartphone of iPad. Het systeem biedt de mogelijkheid om lampen, ledstrips, stopcontacten, garagedeuren, etc. te bedienen met je smart device. Maar je kunt er tevens -en tegelijk- voor kiezen om met gewone schakelaars alles te bedienen als je liever geen gebruik maakt van een mobiele telefoon. Casambi biedt dus het beste van beide werelden.”

“Je hebt geen dure netwerk-server nodig en ook een WIFI-netwerk is niet nodig,” zegt Van Buuren. Een Casambi-netwerk wordt direct opgeslagen in de Casambi-cloud waardoor vlotte synchronisatie met andere smart devices in een oogwenk geschiedt.

Zonder gebruik te hoeven maken van routers, LAN-modems of moeilijke zaken als ‘poort 80 open zetten’ kan ieder netwerk vanaf buitenshuis bediend worden mits toegestaan door de eigenaar van het Casambi-netwerk, 100% veilig dus. Ook voor service-doeleinden of ‘hulp op afstand door techneuten’ is dit uitermate handig.

Zodra je een Casambi-component installeert (bijvoorbeeld een dimmer of een driver) is jouw gratis Casambi-netwerk automatisch een comfortabel feit geworden. Een Casambi-netwerk begint dus al bij één component waarna je oneindig veel mogelijkheden en keuzes hebt. De app ondersteunt vele talen los van de ingestelde taal van je smart device.

Gebruikmakend van ‘Casambi MESH-netwerk technologie’ hoef je maar bij één unit in de buurt te zijn om alle units te kunnen bedienen, hoe ver deze ook zijn. Van Buuren legt uit; “Je kunt met MESH-technologie overal Casambi-actoren of bijvoorbeeld Casambi-dimmers plaatsen waarna verdere communicatie automatisch plaatsvindt tussen de componenten onderling. Het netwerk draagt zichzelf vooruit en er zijn geen dominante onderdelen die iets anders niet meer doen laten werken bij uitval”.

Art4Light heeft in Uithoorn een geklimatiseerd Casambi Kennis Centrum ingericht om maximaal zeven cursisten tegelijk een intensieve Casambi-cursus te geven. De Casambi Cursus is interactief en bedoeld voor lichtarchitecten, detaillisten, inkopers, verkopers en de elektrotechnische branche. Alle Casambi-aspecten worden besproken aan de hand van praktijkvoorbeelden en werkend getoond op diverse HD beeldschermen.

Art4Light levert Casambi-producten en Casambi-kennis aan de zakelijke markt in de Benelux. Tijdens LED + Elektro kunt u Art4Light vinden in stand F4, vlak bij het catering court. Het bedrijf demonstreert hier middels diverse werkende Casambi-netwerken hoe snel en comfortabel Casambi werkt voor zowel de gebruiker als de installateur.

Doe mee aan LED + Elektro

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Voor de pers
Vraag uw gratis toegangsbewijs aan en download de media die u nodig heeft.

Meer informatie