Data
4 + 5 november 2020

Plaats
Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Bailey Lights: Meer dan alleen een lichtbron

09.10.2019

Bailey Lights: Meer dan alleen een lichtbron

Elke vorm voegt karakter toe. Bailey Lights, een groothandel in lichtbronnen, armaturen en toebehorende accessoires voor professionals uit de Europese elektrotechnische industrie, speelt met haar collecties in op de sfeer en trends in de lichtmarkt. Zo is met een knipoog naar de horecamarkt de LED Teapot geïntroduceerd. Het handgemaakte kunstwerk is één van de vele decoratieve en inspirerende ontwerpen van het familiebedrijf.

Sinds de oprichting in 1985 importeert Bailey Lights miniatuur- en speciaallampen. De tweede generatie van de familie heeft inmiddels het assortiment uitgebreid. ‘‘Bailey opereert ten opzichte van de grote merken volgens het principe dat we als eerste met iets nieuws op de markt proberen te komen, doorgaan met producten waar anderen mee stoppen of waar de markt te specifiek voor is,’’ vertelt sales- en marketingdirecteur Koen de Graaf. Ook ledverlichting speelt een grote rol: ‘‘De led-markt is heel snel heel groot geworden, waardoor er enorme mogelijkheden ontstonden voor mooie, trendgevoelige ontwerpen.’’

De Graaf legt uit dat de ontwikkeling van bijzondere lampen als de LED Teapot of LED Filament Pine mogelijk is doordat lichtbronnen en armaturen steeds meer samensmelten. ‘‘Vroeger werden gloeilampen massaal geproduceerd. Led wordt geassembleerd in kleinere series. Als het glas in een vorm te blazen is, is het te maken,’’ aldus de Graaf.

De inspiratie achter de ontwerpen komt voort uit de horeca. Hier komen volgens De Graaf de professionele wereld en de consumentenmarkt samen. ‘‘Ook in kantoorruimtes is een restaurant of koffiecorner te vinden waar men zich thuis moet voelen.’’ Lampen met karakteristieke elementen zorgen voor een huiselijke sfeer. Naast de LED Teapot fabriceert Bailey Lights ook producten gebaseerd op horeca-gerelateerde vormen als een karaf of wijnfles.

Naast het ruime assortiment biedt Bailey Lights professionals ook de mogelijkheid om een eigen accent aan een armatuur te geven. ‘‘Ook al zijn we allemaal hetzelfde, we willen toch iets eigen maken,’’ zegt De Graaf. Daarom biedt de groothandel een brede keuze aan lichtbronnen, snoeren, lampvoeten, plafondkappen, kleuren en materialen. ‘‘Wij willen installateurs een steuntje in de rug geven qua smaak en decoratie ten behoeve van de eindklant.’’

Dit is ook waarom Bailey Lights binnenkort als exposant op de LED + Elektro-vakbeurs te vinden is in stand R1. De groothandel richt zich op professionals zoals installateurs, facilitair managers, klussers en aannemers. Het bedrijft hoopt via dit kanaal een breder publiek te informeren en inspireren met decoratieve en herkenbare lampen. ‘‘Als je het bij Bailey niet vindt, dan bestaat het waarschijnlijk niet (meer),’’ aldus De Graaf.

 

Doe mee aan LED + Elektro

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Voor de pers
Vraag uw gratis toegangsbewijs aan en download de media die u nodig heeft.

Meer informatie