Data
3 + 4 november 2021

Plaats
Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Moonwalk: Innovatieboulevard

Moonwalk: Innovatieboulevard

De toekomst is nu

Gelijk in de entree vindt u de 25 meter lange innovatieboulevard van LED + Elektro. Op de Moonwalk worden producten getoond die door hun vernieuwende mogelijkheden uit de toekomst lijken te komen, maar toch nu al op de markt verschijnen. Laat u inspireren door revolutionaire objecten als slimme verlichting, fraaie armaturen, de allerveiligste aardlekschakelaars en bestuurbare led-spots.

Benieuwd naar alle innovaties op LED + Elektro?
Bekijk hier de productenlijst

Nieuwe producten vormen de kern van LED + Elektro. Exposanten onderscheiden zich door hun best innovaties ten toon te stellen, en hopen hiermee de felbegeerde Best Innovation Award in de wacht te slepen. Het merendeel van de genomineerde innovaties zal te zien zijn op de Moonwalk. Hieronder vindt u all genomineerde innovaties:

ProductenExposant
ActiveAheadHelvar
ALP easyfit for TTX200ALP Green Solutions
Bailey TeapotBailey Lights
BannerVisionVerlichtingNL
Casambi Bluethooth E27 Tunable White LampArt4Light
DCbright ORCA 156-800DCbright Europe
ECO-DIM.07 Zigbee/Z-Wave druk/draai led dimmerEcoDim
Eldoled Solodrive 560/AHolland Light Company
Highbay LED 3.5Luxon LED / watts ON
Jibe Office LineJibe Lighting BV
LED AR111 12W 35 12V DimToWarm 2900K-2000KVintage Ledlight
LED Dimmer LBDE1 5-150WLEDbuydirect
LED LineMacLean LED Verlichting
LED SPOT STARPremiumled
LEDVANCE INDIVILEDLEDVANCE
MADURO60LUXOR LICHT
Meteora TrackspotInternova Professional Lighting
Micro BLCChess
MLPCA1-230LCitel Electronics GmbH
Multi-Dimmable LED DriverTronix Lighting
OPUS SmartHome GatewayJager Direkt
Plexx 70Formadri
Ring of Light IQLa Linia Lighting
SEP Europe NOVA groepkastenSchotman Elektro
Silvaluxe massief houten touch schakelmateriaalSilvaluxe
SmartFlexx intelligente sturingGia Systems
StoggerEasy Comp power supplies
Taurac Galloway line - LED downlightsTaurac - Lighting
Tiara Led CLO L100Rocalux
ToolwizardKeraf
UGR 16 TROFFER Panelen & DownlightsLED Flatlight
Xperience QledX ledschermQledX grote ledschermen


LED + Elektro introduceert...

Onderstaand vindt u enkele van de producten waar de onafhankelijke vakjury zich over zal buigen:

Meteora Trackspot

Standaard dimbaar, een warme kleur en een hoge kleurechtheid, dit zijn de eigenschappen van de Meteora Trackspot. ‘‘Wij zien steeds meer een verschuiving van retail naar hospitality,’’ zegt Thomas van Dijk van Internova Professional Lighting. Om in te spelen op deze trend heeft het bedrijf een compacte spot ontwikkeld met veel configuratievrijheid. ‘‘Een architect kan een sample box bij de eindklant op tafel leggen met verschillende kleuren behuizing, binnenringen en lenzen.’’ De spot is beschikbaar in DALI-uitvoering en aan het eind van het jaar zelfs in draadloze Casambi-uitvoering.

LED line

Volgens Daphne Muilwijk maakt de combinatie van goede lichtaansturing en koeling de LED line van MacLean uniek. ‘‘Dit lineaire led-systeem biedt op grote hoogtes voldoende licht en is daarom zeer geschikt voor loodsen en magazijnen,’’ aldus Muilwijk. Daarnaast wordt het systeem gekarakteriseerd door een uitgebreid aanbod in lensoptieken en een modulaire opbouw. Deze flexibiliteit maakt de montage snel én simpel voor de installateur.

Galloway line

Rogier Everout, sales manager bij Raca, de vertegenwoordiger van Taurac op LED + Elektro, ziet een boost in innovaties op de verlichtingsmarkt. ‘‘Plafondplaten verkleuren, een armatuur met plafondplaat vervangen zorgt voor een kleurverschil.’’ Daarom biedt Taurac een modulair opgebouwde led-downlightserie genaamd de Galloway line. ‘‘De onderdelen zijn onderling uitwisselbaar, zo kan je alle kanten op,’’ benadrukt Everout. ‘‘Omdat er zoveel armatuurcombinaties en –uitvoeringen beschikbaar zijn, hebben wij een zeer eenvoudige zoekfunctie op de website om artikelen te filteren op eigenschappen.’’

SmartFlexx

Volgens Robert Koopman, commercieel directeur bij GIA Systems, kan het intelligente sturingssysteem SmartFlexx foutloos worden aangesloten. ‘‘Bij andere sturingssystemen moet er worden geprogrammeerd en geconfigureerd, maar bij SmartFlexx is er geen inbedrijfstelling nodig.’’ Het systeem maakt gebruik van een plug-and-play-concept en flexibele bekabeling waardoor zowel een lichtfabrikant als een installateur het systeem makkelijk kan aansluiten en aanpassen. ‘‘De kracht ligt in de eenvoud en het installatiegemak,’’ aldus Koopman.

LED AR111

‘‘De keuze voor nominatie is niet enkel gebaseerd op de verkoop en aanvragen, maar ook naar de innovatieve samenstelling van de lichtbron,’’ aldus Dieter van Daele van Vintage Ledlight. De lichtbron van de genomineerde LED AR111 creëert namelijk de identieke eigenschappen van de gekende AR111/QR111 halogeen. Hierdoor onderscheidt de led zich qua look en feel nauwelijks van de halogeenlamp. De LED AR111 maakt gebruik van het DimToWarm concept, wat betekent dat het licht warmer wordt als het wordt gedimd.

 

Nieuws

LED + Elektro verplaatst naar november 2021

26.08.2020

LED + Elektro verplaatst naar november 2021

Vanwege de huidige onzekere situatie moeten wij u helaas mededelen dat wij hebben besloten om vakbeurs LED + Elektro een jaar uit te stellen. De grootste onafhankelijke vakbeurs voor licht- en elektrotechniek van de Benelux zal daarom plaatsvinden op woensdag 3 + donderdag 4 november 2021.

Doe mee aan LED + Elektro

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Voor de pers
Vraag uw gratis toegangsbewijs aan en download de media die u nodig heeft.

Meer informatie