Data
4 + 5 november 2020

Plaats
Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Indian Innovations Pavilion

Indian Innovations Pavilion

Innovaties uit India: Veel ervaring met besparing

Circa 40 Indiase producenten presenteren zichzelf dit jaar in het Indian Innovations Pavilion op LED + Elektro. Al deze bedrijven hebben jarenlange ervaring met het produceren van energiezuinige lampen voor hun thuismarkt. Nu is de Indiase led-industrie klaar om ook Europese ondernemers en gebouwbeheerders te helpen met het verlagen van de energierekening.

Het thema van het Indian Innovations Pavilion is ‘Make in India.’ Door middel van interactieve installaties demonstreren de Indiase bedrijven hier de snelle technologische vooruitgang die de Indiase led-industrie kenmerkt. Het land heeft een groot aanbod aan gekwalificeerde arbeidskrachten en is zo zeer interessant voor Europese partijen die producten van robuuste kwaliteit willen laten produceren.

Bedrijven als Simoco Telecommunications, A&A Global Resources en Ecostar Solutions zijn slechts enkele van de toonaangevende bedrijven die deel uit zullen maken van het Indian Innovations Pavilion. Naast dat zij innovaties willen presenteren aan professionals uit de Benelux, zijn veel van deze bedrijven ook nadrukkelijk op zoek zijn naar gesprekken met bedrijven uit de Benelux om distributie of vertegenwoordiging van hun producten te krijgen.

Hieronder ziet u de voorlopige deelnemers van het Indian Innovations Pavilion:

BedrijfsnaamStandnummer
Simoco Telecommunications (South Asia)L28
A & A Global ResourcesL14
Ecostar SolutionsL8
Scoop Energy SolutionsL7
EcoluxL15
Chandreja Industries LLPL1
K-LITE IndustriesL13
Prolite AutogloE4
India Automated Die Casting Co.L2, L3, L4, L5
Safire SolutionsL20
Forex ImpexL12
Aster IndustriesL16
Topgrip Indus InstrumentsL9
MAA Baglamukhi EnergyJ9
Ideal Lighting SystemsL27
VIN LEDE5
Ritsch ElectricalsE12
Abby Lighting & SwitchgearJ7, J8
Ibra EnergyJ10
V & M Light DesignL6
Abell AutomativeL19
Coolex MarketingL12
Sahej GroupL17
Volga InnovationsE6
Ultimate Lighting SolutionsL26
Kalinga ElectricalsE11
Kiwi ExportsL18
Integrated Fire Protection Private LimitedE8
M I EquipmentsE7
Gill TradersL10
Kundan EdificeL21, L22
Superlite Lighting CompanyL23
Subhash MotorE10
Indian Chamber of CommerceE9
Ankur LightingsL24, L25


LED + Elektro introduceert...

Hieronder worden vier van de 40 deelnemers van het Indian Innovations Pavilion aan u voorgesteld:

Aster Industries

Met vijf jaar ervaring heeft Aster Industries een stevige positie verkregen in India als fabrikant van led-producten voor bedrijven in de petrochemische en olie-industrie. ‘‘Wij hopen hoofdzakelijk projectontwikkelaars en leveranciers te ontmoeten uit deze sectoren,’’ zegt Dipak Judhav, CEO van Aster Industries. Hij voegt toe: ‘‘Wij staan echter ook open voor kansen in de detailhandel.’’ De stand van Aster Industries zal zowel industriële straat verlichting als led-plug-inverlichting bevatten, dat naar elke gewenste kleur kan veranderen.

VIN LED

VIN LED is een koploper in dynamische verlichting. Het bedrijf biedt niet alleen lichtoplossingen voor publieke en monumentale gebouwen, maar ook voor toeristische attracties. Hun toepassingen zijn ontworpen om een visuele impact te creëren om zulke gebouwen ’s avonds en ’s nachts aantrekkelijker en succesvoller te maken (zie foto). VIN LED is volgens CEO Subhash Pawar met name op zoek naar verbinding met potentiële relaties actief in de publieke en toeristische sector. Pawar noemt de beurs en het Indian Pavilion ‘‘een zeer goede mogelijkheid voor samenwerking met andere bedrijven.’’ Aangezien het bedrijf het merendeel van haar werk ontvangt van de Indiase overheid, hopen zij ook overheidscontacten in de Benelux te vinden.

A & A Global Resources

A & A Global Resources, actief sinds 1997, stelt een nieuwe lijn van led-groeilichten voor aan de tuinbouwindustrie van de Benelux. Verder is het bedrijf van plan haar industriële hybride verlichting te presenteren: leds die een organische polymeer combineren met een anorganische lichtzender. ‘‘India is een opkomende exportmarkt, hoewel het al vrij groot is,’’ zegt CEO Asutosh Agate, ‘‘wat het interessant maakt voor Europese afnemers.’’ Agate geeft echter aan vooral potentiële partners te willen ontmoeten, zoals lokale producenten en distributeurs van industriële verlichting.

Prolite Autoglo

Al 30 jaar specialiseert Prolite Autoglo zich in de productie van noodverlichtingssystemen. Dit is het eerste ISO-gecertificeerde bedrijf in dit veld in India en exporteert haar producten naar meer dan 22 landen. Oprichter Harsha Joshi gelooft erg in de Make In India-campagne, een initiatief van de Indiase overheid om de lokale exportindustrie te stimuleren: ‘‘We willen nu beginnen met exporteren naar de Europese markt en zijn van plan contact te leggen met andere producenten van noodverlichting die hun fabricatie willen uitbreiden naar India.’’ Daarbij benoemt Joshi de wens om distributeurs en marketingagenten te vinden, die het bedrijf kunnen helpen met het aanboren van lokale contacten.

Kiwi Exports

Kiwi Exports is sinds 2013 gespecialiseerd in het assembleren van luxe ledverlichting en verstrekt ledlampen aan lokale kopers in India. CEO Kamal Narang gelooft in de Make in India campagne, een initiatief van de Indiase overheid om de lokale exportindustrie te activeren: ‘‘Wij zijn op zoek naar een goede start in de Europese markt en zijn van plan contact te leggen met andere fabrikanten van luxe verlichting die hun productie willen uitbreiden naar India.’’ Verder heeft Narang de wens om distributeurs en marketingagenten te vinden die het bedrijf kunnen helpen met het aanboren van lokale contacten.  

 

Doe mee aan LED + Elektro

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Voor de pers
Vraag uw gratis toegangsbewijs aan en download de media die u nodig heeft.

Meer informatie