Data
4 + 5 november 2020

Plaats
Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Design Paviljoen

Design Paviljoen

Ontmoet de top van de Nederlandse ontwerpwereld

Om bezoekers nog beter te informeren over de laatste trends op het gebied van lichtontwerp breidt LED + Elektro dit jaar uit met het Design Paviljoen. In deze bijzonder vormgegeven sectie van de beurs presenteert een speciaal geselecteerde groep designbedrijven zichzelf gezamenlijk aan professionals uit de Benelux. Gastheer van het Design Paviljoen is Jeroen Drankier, bekend headhunter van lichtontwerpers.

Hieronder ziet u de deelnemers van het Design Paviljoen:

BedrijfsnaamStandnummer
Light BoxxD6
La Linia LightingD7
SilvaluxeD9
Lux VortexD10
Agent 251D11
Brink LichtD11
Kroone LightingD12
Ursem MediaD13
LombardoD14
FormadriD15


Als één van de highlights van LED + Elektro wordt het Design Paviljoen speciaal ingericht door een aantal van de deelnemers. Naast het circulaire meubulair van Formadri zijn ook de Solo LED tubes van Kroone Lighting en de kroonluchter van Lux Vortex boven het paviljoen te vinden zoals hieronder aangegeven.

Concepttekening Design Paviljoen

LED + Elektro introduceert...

Hieronder worden vijf van de tien deelnemers van het Design Paviljoen aan u voorgesteld:

Formadri

‘‘Bij veel mensen is het begrip ‘circulariteit’ onbekend, maar het is een enorme opmars aan het maken,’’ vertelt Simon Spier van Formadri. Gegrepen door het recyclevirus zet Spier zich al jaren in om circulariteit toegankelijker en begrijpelijker te maken. Zo verwerkt Fromadri verschillende afvalstromen in haar circulaire designlampen.

Op LED + Elektro wordt de Basic Dome gepresenteerd, een lampenkap geschikt voor verschillende fittingen en beschikbaar in diverse kleuren. ‘‘Het unieke van de lamp is dat het licht door de kap heen schijnt,’’ licht Spier toe. Naast de designverlichting richt Formadri ook het paviljoen in met circulaire zitelementen en vazen. Voor Spier is storytelling erg belangrijk: ‘‘Ik probeer architecten en gebouwbeheerders niet alleen te interesseren in onze producten, maar ook in onze circulaire economie.’’

Silvaluxe

Gecharmeerd door hout is Giel Mosch na lang zelf experimenteren en ontwerpen Silvaluxe begonnen. Deze pionier in massief houten schakelmateriaal produceert ‘Touch’ wandcontactdozen, dimmers en schakelaars van diverse houtsoorten. Mosch benadrukt zijn passie voor hout en is tijdens LED + Elektro vooral op zoek naar mensen die deze waardering voor het natuurproduct delen.

Bij Silvaluxe gaan duurzaamheid en kwaliteit hand in hand. Zo vertelt Mosch: ‘‘Duurzame en herbruikbare materialen worden steeds hipper.’’ Daarom start Silvaluxe binnenkort haar eerste project met een kringloopwarenhuis in Delft dat veel materialen inzamelt. ‘‘Zo kunnen wij werkelijk gerecycled hout gaan gebruiken.’’

La Linia Lighting

Volgens Adrie Rauhé kijkt La Linia Lighting naar de mogelijkheden in de markt. Zo zijn op verzoek van een klant de Rings of Light tot leven gebracht die het bedrijf binnenkort presenteert op LED + Elektro. De zelfgeproduceerde ringlampen, ook wel donutlampen genoemd, zijn gemaakt van aluminium en acrylaat en beschikbaar in verschillende diameters en kleuren.

‘‘Ledverlichting maakt sierlijke armaturen mogelijk,’’ zegt Rauhé. Met die gedachte zijn ook de handgemaakte koepellampen ontworpen. Zowel de binnen- als buitenzijde van de lamp kan in elke gewenste structuur- en kleurencombinatie worden geleverd. Hoewel Rauhé hoopt interieur architecten te ontmoeten op de beurs richt het bedrijf zich ook op installateurs, ‘‘omdat die toch vaak betrokken zijn bij het aanraden van verlichting,’’ aldus Rauhé.

Kroone Lighting

Ook de Solo LED tubes van Kroone Lighting zijn niet vanaf een tekening ontstaan, maar vanuit een vraag in de markt. ‘‘Kroone Lighting is actief in meerdere productengroepen, maar tijdens de beurs spitsen we ons toe op ons eigen product,’’ zegt Frans Kroone. De kunststof buizen van PMMA zijn voorzien van geschuurd aluminium einddoppen en beschikbaar in meerdere diameters en lengtes. Tijdens LED + Elektro zijn deze tubes in een speelse compositie te zien boven het Design Paviljoen. Een dikkere uitvoering, waarbij de kleur vrij te kiezen is, komt boven de innovatieboulevard of Moonwalk te hangen.

De ontwikkeling van dit technisch decoratief product was niet makkelijk: ‘‘Wij hebben diverse led-technieken toegepast en na 1,5 jaar een DALI-dimbare led gecreëerd met de meest energiezuinige lumen-wattverhouding,’’ laat Kroone weten. Dit maakt dat de tubes bovendien geschikt voor BREEAM gecertificeerde gebouwen. Hoewel de doelgroep van het bedrijf reikt van ontwerpers tot eindgebruikers, komt Kroone het liefst installateurs en interieurarchitecten tegen.

Lux Vortex

‘‘Wij vinden een eerlijk product en minimale footprint belangrijk,’’ vertelt Tycho van Iwaarden. Daarom haalt Lux Vortex haar seleniet kristal direct van de bron, de Marokkaanse mijnen. ‘‘Seleniet heeft de eigenschap dat het licht doorlaat en vrij gemakkelijk te vormen is,’’ legt Van Iwaarden uit. Daarom introduceert het designbedrijf een nieuw generatie lichtbron, genaamd Crystallo.

Deze combinatie van seleniet kristal en een energiezuinige led biedt een warm witte kleurtemperatuur en is bovendien dimbaar. ‘‘Het past gemakkelijk in een standaard lichtpunt, zodat het in ieders level past,’’ aldus Van Iwaarden. Crystallo is niet het enige dat Lux Vortex ten toon stelt. Ook dit jaar wordt er speciaal voor de beurs een bijzondere kroonluchter ontworpen.

Doe mee aan LED + Elektro

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Voor de pers
Vraag uw gratis toegangsbewijs aan en download de media die u nodig heeft.

Meer informatie