Lichtontwerp Nederland en NSVV hebben elkaar gevonden.

Lichtontwerp Nederland en NSVV hebben elkaar gevonden in het Kernteam Design

Het Kernteam Design van de NSVV is in het leven geroepen om Lichtontwerp Nederland te ondersteunen en faciliteren en heeft daarnaast als taak de belangrijke boodschap te verkondigen over de bewustwording van licht. Lichtontwerp Nederland en Kernteam Design zijn eigenlijk hetzelfde, waarbij Lichtontwerp Nederland marktgericht is naar buiten toe. Het Kernteam Design kan beschouwd worden als het managementteam/directie van Lichtontwerp Nederland.

Het Kernteam Design is als volgt samengesteld:

– Voorzitter/penningmeester: Siegrid Siderius
– Vicevoorzitter en marketing/communicatie: Arjen van der Cruijsen
– Sales: Robert Jan Vos en Svend Panjer
– Events: Stephanie de Boer
– Conceptontwikkelaar events: James van Someren
– Schrijver/geweten: Rienk Viser
– Secretariaat: Geertje Hazenberg

Waar plan je licht en hoe kien je dat uit? De lichtontwerper verbindt techniek en esthetiek en dit zal meer en beter voor het voetlicht worden gebracht.
Lichtontwerp is een belangrijk specialisme. Kwaliteit en kwantiteit van licht; het is tegenwoordig afhankelijk van de specificaties van de lichtmodule, de behuizing, de fabrikant, de gekozen aansturing.
Bij de NSVV heeft men de sleutel tot alle lichtkennis in handen. Gemeenten, de bouwwereld, productontwikkelaars: iedereen kan bij de NSVV zijn licht opsteken.

Naast deze informatievoorziening trekt het Kernteam Design ook het land in met events, netwerkmomenten en congressen om het eigen bestaan van Lichtontwerp Nederland te promoten. Eén van eerste events waar het Kernteam Design en Lichtontwerp Nederland zich gezamenlijk profileren is de LedExpo op 7/8 februari 2018 n de Brabanthallen in Den Bosch, waar in een mooie grote stand allerlei activiteiten worden georganiseerd en de nodige presentaties plaatsvinden. Dankzij het samen optrekken met de NSVV verwacht Lichtontwerp Nederland dat de zienswijze van lichtontwerpers in de toekomst ook wordt opgenomen bij het bepalen van de richtlijnen. Met de komst van het Kernteam Design en Lichtontwerp Nederland verwachten wij dat de algehele verstandhouding tussen de partijen in de lichtketen (gebruikers, ontwerpers, ontwikkelaars, onderzoekers, leveranciers, fabrikanten, installateurs, regelgevers en lichtonderwijs) sterk wordt verbeterd.

Solarmagazine installicht Uneto-Vni