(Dutch) Schroef erin – Schroef eruit. Met volledige controle op het aandraaimoment.

5-6-2019: Steeds meer componenten die vastgezet worden met schroeven, vragen om een specifiek aandraaimoment. De vraag naar hoge kwaliteit momentgereedschappen zal in de aankomende jaren alleen maar groeien. Wera heeft daarom het pakket voor dit marktsegment behoorlijk uitgebreid.

Wera Werkzeuge GmbH uit het Duitse Wuppertal is een toonaangevende fabrikant in handgereedschappen voor de professionele markt. Met een specialisatie voor alles wat met schroeftechniek te maken heeft, staat het bedrijf bekend als topmerk op het gebied van schroeftechnische handgereedschappen.

De eerste stappen om het pakket te verbeteren zijn al in 2018 gemaakt met de komst van de Wera “Click-Torque Serie” momentsleutels, verkrijgbaar vanaf 2,5 Nm tot 1000 Nm. Deze serie voldoet aan de nieuwe norm DIN EN ISO 6789-1:2017-07 en zijn voorzien van een kenmerkend “Wera-design”, een extra “klik” bij het instellen, duidelijke schaalverdeling met fijn-afstelling en een duidelijk hoor- en voelbaar kliksignaal bij het bereiken van het ingestelde draaimoment.

Dit jaar gaat Wera nog een paar stappen verder met de introductie van o.a. de XP serie, die een vaste instelling kent (naar wens in te stellen bij bestelling). Deze momentsleutels zijn perfect voor bedrijven die altijd met dezelfde aandraaimomenten moeten werken, verkrijgbaar vanaf 2,5 Nm tot 400 Nm. Bovendien is de XP serie voorzien van een kop, die verschillende gereedschappen kan inzetten. Of het nu om een ratel, steeksleutel, ringsleutel of iets anders gaat.

Ook voor alle andere toepassingen, is Wera flink aan het uitbreiden. Momentschroevendraaiers vanaf 0,02 Nm voor de micro-elektronica, of zwaardere varianten voor de Elektro installateur in 1000V/VDE in beide gevallen behoren instelbaar of met vaste instellingen tot de mogelijkheden. De meest gebruikte varianten zijn tevens in compacte sets te leveren, zodat de gebruiker alles bij de hand heeft.

De nieuwste generatie momentgereedschappen zijn de zogenaamde T-Greep momentschroevendraaiers. Deze zijn vast ingesteld, met een vaste kling en verkrijgbaar in Torx en Zeskant profiel, in 4 en 5 Nm.

Alle Wera momentgereedschappen worden geleverd met certificaat en kunnen, na langdurig gebruik, door onze specialisten opnieuw gecertificeerd worden.

Wera zorgt voor veiliger, makkelijker en sneller werken. Dus zijn er verschillende, slimme en compacte sets verkrijgbaar, voor diverse werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan een momentsleutel in compact etui, met bits en doppen voor de installatiebranche, of een compacte set met momentschroevendraaier en wisselklingen in 1000V/VDE.

Op de beurs LED + Elektro 2019 wil het bedrijf graag kennismaken met zowel eindgebruikers, als professionele vakhandel in dit segment. Hier hoopt Wera samen te kijken naar de uitdagingen en innovatieve oplossingen die er mogelijk zijn voor deze branche. Wera is te vinden in stand K1, vlakbij het LED-seminargebied.

Solarmagazine installicht Uneto-Vni