(Dutch) Dit zijn de 5 vragen over led die iedere consument heeft.

6-6-2019: Het onderzoek voor het Nationaal LED + Elektro Trendrapport 2020 is in volle gang. Onderzoeksbureau Dutch New Energy Research heeft pas een deel van zijn vraaggesprekken afgerond met toonaangevende spelers in de led-sector, maar nu al signaleert vrijwel ieder bedrijf dezelfde uitdaging.

Directeur Rolf Heynen: “Led is uitgegroeid tot een bekende waarde die op iedere straathoek verkrijgbaar is, maar de consument worstelt nog steeds met dezelfde vijf basisvragen.”

Deze vijf vragen zijn:

  • Waarom is led nog steeds niet eenvoudig dimbaar?
  • Is de prijs-kwaliteit van led wel in verhouding?
  • Welke kleur levert deze lamp ten opzichte van mijn eerdere gloeilamp?
  • Wat is de levensduur van mijn product?
  • Heb ik wel een deugdelijke garantie?

Rolf Heynen: “De kwaliteit van veel producten en de informatievoorziening is al veel beter dan vroeger. Toch ontbreken er nog heldere standaarden zoals die er waren in de tijd van de gloeilamp. De installateur heeft dan ook een belangrijke rol bij het adviseren van de consument. Wij merken dat installateurs daardoor zelf steeds meer behoefte hebben aan praktische kennis.”

Wilt u bijdragen aan het LED + Elektro Trendrapport? Dutch New Energy Research nodigt u uit om de vragenlijst in te vullen. Deze bestaat uit slechts 17 vragen en invullen duurt ongeveer 12 minuten. Als dank ontvangt iedereen die de enquête invult een gratis digitaal exemplaar.

LED + Elektro brengt partijen bij elkaar

Het LED + Elektro Trendrapport zal worden gepresenteerd tijdens LED + Elektro, dé vakbeurs over verlichting en schakelen in de Benelux. Hier presenteren bedrijven innovatieve oplossingen zoals universele dimmers die werken met vrijwel alle dimbare led-lampen op de markt. Tijdens gratis seminars kunt u praktische kennis opdoen zodat u uw klanten beter voor kunt lichten.

LED + Elektro vindt op 13 + 14 november plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. In de aanloop naar de beurs zal deze site u regelmatig informeren over de laatste ontwikkelingen in de licht- en elektrotechniek. Meld u aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of LinkedIn om nóg sneller op de hoogte te zijn.

Solarmagazine installicht Uneto-Vni